maanantai 18. heinäkuuta 2016

Savulohivoileipäkakku





Tässä jakoon ihana Savulohitäyte Kalavoileipäkakkuun.
20:lle hengelle

n. 25 leipäviipaletta
Tahna:
n. 500g Savulohta
2 isoa maustekurkkua kuutioituna (irtomyynti)
200g ranskankermaa
200g yrttituorejuustoa
1 ruukku tilliä, leikkaa pieneksi esim. saksilla.
loraus puristettua sitruunanmenua
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä, valkopippurijauhetta

Muuta:
4 keitettyä kananmunaa
250g kylmäsavulohta


Kostutus: kasvislientä paketin ohjeen mukaan

Sekoita yhteen kaikki tahnan ainekset.
Vuoraa vuoka kelmulla ristiin vuoan yli.
Leikkaa leipien kovat reunat pois.
Asettele vuokaan leipäviipaleita pohjalle, kostuta jäätyneellä kasvisliemellä. Levitä tahnaa. Ja sen päälle esim. kananmunaa. Toista.
Riippuen vuoan koosta, jaa tahna kahteen tai kolmeen osaan. Laita esim. yhteen väliin tahnan päälle pilkotut kananmunat ja toiseen pilkottu kylmäsavulohi. Tai kahteen kananmunaa ja yhteen kylmäsavulohta...
Kun kasattu, vedä kelmut päälle ja laita kylmään maustumaan. Mieluiten jo edellisenä päivänä. Seuraavana päivänä kuorrutus ja koristelu.

Kuorrute:
2dl vispikermaa
200g yrttituorejuustoa

Vispaa yhdessä vaahdoksi. Jos teet pursotuksia enempi, niin lisää määrä(esim. 3dl+300g) Koristele mielesi mukaan.

2 kommenttia: