sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Broilerivoileipäkakku


Tähän kakkuun sain inspiraation toissa päivänä. Testikakku on pieni, mutta riittää 4-5 hengelle hyvin.
Tai sitten herkuttelet itse muutamana päivänä... ;)

Jos teet isomman, suurenna suurin piirtein samassa suhteessa...Ja maistele ;)

8 palaa grahampaahtoleipää
300g maustamattomia broilerinsuikaleita
ruohosipulia, mausteita (oman maun mukaan, esim. suola, pippuri, valkopippuri, curry tai broilerimauste tms.)
100g ranskankermaa
50g chilituorejuustoa
100g cheddar koskenlaskija ruoka
1/2 suippopaprika
n. 1/2 pussia pakastemaissia

kostutus lihaliemellä pakkauksen ohjeen mukaan.

Kelmuta vuoka. Halutessasi leikkaa leivästä reunat pois.
Leikkaa paprika pieniksi paloiksi.
Paista ja mausta broileri. Anna jäähtyä. Broilerinsuikaleet kannattaa vielä pienentää pannulla tai pienentää leikkuulaudalla,
Laita suikaleet kulhoon ja lisää loput ainekset. Sekoita ja tarkista maku.

Laita leipäpalat vuokaan. Minun vuokaan meni kaksi palaa vierekkäin. Voit tehdä myös suoraan tarjoilulautaselle. Kostuta lihaliemellä, laita kolmasosa täytteestä. Laita seuraavat palat, kostuta ja laita täyte. Toista vielä kerran.

Käännä laidan yli tuleva kelmu kakun päälle ja laita kylmään. Jos näyttää siltä voit laittaa kevyen painon vielä päälle. Anna maustua, mieluiten seuraavaan päivään.

Kuorrutus: vispaa yhdessä 1dl vispi kermaa ja 100g tuorejuustoa. Kuorruta. Jos haluat pursotuksia lisää määriä samassa suhteessa (1:1)
Koristele.

Hyvä lisä olisi myös ananas, mutta itse en henkilökohtaisesti pidä ananaksesta suolaisessa ruuassa, joten sen jätin pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti