sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Mustikkainen täytekakku




Tämän kesän ensimmäiset mustikat päätyivät piirakan sijasta täytekakkuun.

10 hengen kakkupohja on kinuskikissan sienipohja:

3 kananmunaa
1,5dl sokeria
2,25dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,75dl kiehuvaa vettä.

Vaahdota kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi varovasti pienissä osissa samalla reippaasti vatkaten. Lisää jauhot parissa erässä siivilän läpi välillä varovasti sekoittaen.

Vuoka n.18 cm halkaisijaltaan. Mahtuu tähän just ja just. Jos pienempi vuoka, laita leivinpaperista reunaan korotusta.
Korppujauhota vuoka.
Paista n. 25-30 min 175-180 asteessa uunin alaosassa, kunnes tikkuun ei jää taikinaa.

Anna jäähtyä kunnolla. Voit tehdä pohjan jo edellispäivänä.

Mustikka-valkosuklaamousse

100g mustikoita moussea varten + n.100g mustikoita kakun väliin
2rkl sokeria
2dl vispikermaa
100g valkoista suklaata
100g maustamatonta tuorejuustoa
100g vaniljarahkaa
2 liivatelehteä
Päälle:mustikoita, syötäviä kukkia tms.


Laita liivatteet kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mustikat moussea varten. Laita kattilaan ja lisää sokeri. Kuumenna sose ja lisää liivatteet. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet. Anna hetki jäähtyä.

Sekoita keskenään rahka ja tuorejuusto, lisää sulatettu suklaa. Lisää mustikkaseos, jossa liivate vähitellen koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi varovasti kermavaahto. Jos haluat vähän makeampaa lisää ruokalusikallinen tomusokeria.


Jaa kakkupohja neljään osaa, täytettä tulee siis kolmeen väliin.
Vuoraa kakkuvuoan pohja kelmulla. Laita vuoan yli ristiin.
Laita ensimmäiseksi pohjalle kakkupohjan pohja osa, jolloin silein osa tulee päällimmäiseksi.

Kostuta maidolla, jossa aitoa vanilliinia. (1kupillinen maitoa, 1rkl aitoa vanilliinia)

Laita kolmas osa täytteestä ja osa mustikoista. Laita pohja päälle, kostuta ja täytä ja toista vielä kerran.

Sulje kakku vuoan yli tulevalla kelmulla ja laita kakun päälle kevyt paino. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kuorrutus:
Vispaa yhtä aikaa 4 dl vispikermaa ja 100g vaniljatuorejuustoa, 1rkl tomusokeria.
kuorruta ja koristele.


Kuorrutus alkakoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti