maanantai 18. heinäkuuta 2016

Punaherukka-valkosuklaapiirakka

 
 



Tämä ohje on ollut minulla jo iät ja ajat. En tiedä mistä alkuperäinen ohje on ilmaantunut, mutta tämä on älyttömän hyvää.
Tätä tulee tehtyä lähinnä minun suosikkimarjoista punaherukasta ja vadelmasta. Kokeile muillakin marjoilla.
Jos haluat maidottoman ja laktoosittoman, jätä valkosuklaa pois ja vaihda voi esim. sunnuntain laktoosittomaan margariiniin (on myös maidoton)

Ohje:
300g voita/butter
3,5dl sokeria/ desilitre sugar
4 munaa/egg
4,5dl vehnäjauhoja/wheat flour
2tl leivinjauhetta/ 2 teaspoon baking powder
2tl aitoa vanilliinia(tai vaniljasokeri)/ 2teaspoon vanilla sugar
ripaus suolaa/ pinch of salt

päälle/to the top: marjoja/berries, 100g valkosuklaata/white chocolate.

Tee Näin:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen. Lisää jauhot, joissa mukana leivinjauhe, vanilliini ja suola. Sekoita.
Whisk the room-temperature butter with sugar. Add eggs, one By one. Add the flour, that has baking powder, vanilla and salt in it. Mix it.

Laita uunipellille leivinpaperi ja leivitä taikina tasaisesti siihen. Lopuksi laita marjat ja rouhittu valkosuklaa taikinan päälle.
Put the baking parchment to the baking tray. Spread the dough smoothly. Finally put the berries and the chopped white chocolate on to top.
Paista 200 asteessa n.12-15min.
Owen 200 C and 12-15min. Enjoy!

p.s marjat uppoavat taikinaan paiston aikana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti