tiistai 14. kesäkuuta 2016

Voileipäkakku-kimppu

On se vaan niin hienoa, että taas sain vapaat kädet voileipäkakun toteutuksessa. Ainoa toive oli, että se olisi kinkkukakku. No, pääsin vihdoinkin testaamaan voileipäkakkua kukkakimpun muodossa. Kiitos luottamuksesta!

Aloitan yleensä voileipäkakun tekemisen paria päivää ennen. Esim. jos tarve on lauantai-aamuna, niin torstaina täyttö ja kostumaan, perjantaina kuorrutus ja koristelu. Jos aika antaa myöden, niin koristelu mieluiten vasta la-aamuna.
Tämän kakun päälle laitoimme ilmavasti kelmua, kun meni tarjolle vasta seuraavana päivänä. Ja kurkut saivat oman kelmun.

Yllättävää oli kuinka paljon tuohon upposi salaattia, kun halusin siitä tuuhean. Olisiko mennyt 5-6 ruukkua/pussia erilaisia salaatteja.
Koristelun aloittaminen oli myös vähän hakuisessa, mutta sitä mukaan kun koristeet lisääntyivät, sen helpommaksi se kävi. Eli koristelu vaatii hieman enempi hermoja ja aikaa ;)

Tämä kakku tehty tupperin 3 litraiseen taikinakulhoon. Paahtoleipäpaloja meni n. 23-25. (graham ja tavallinen vehnä)
Kakku mitoitettu 20 hengelle, kun juhlissa oli muutakin suolasta tarjolla.


Kinkkutäyte:

2pss Atrian palvikinkkurouhetta
2 suippopaprikaa
2-3 maustekurkkua (käytän irtomyynnissä olevia)
1 ruukkupersiljaa
ruohosipulia oman maun mukaan
1-1,5 purkkia koskenlaskija ruoka- sulatejuustoa
150-200g ranskankermaa
mustapippuri rouhetta myllystä
valkopippurijauhetta
1-2tl sokeria

Paloittele paprikat ja maustekurkut pieniksi paloiksi. Hienonna persilja ja ruohosipuli. Laita kaikki kulhoon ja sekoita.

Valmista lihaliemi kostutusta varten paketin ohjeen mukaan eli 1 lihaliemikuutio 0,5l vettä. Anna jäähtyä hetki.

Kuorrutus:

200g ruohosipulituorejuustoa
2dl vispikermaa

Vispaa yhdessä vaahdoksi.

Koristelu:
Tässä voi mielikuvituksen päästää valloilleen. Voit käyttää esim. erilaisia ja värisiä salaatteja, herneenversoa, meetvursti-,juusto-,kinkkuviipaleita. Mozzarellapalloja, rypäleitä, leipäjuustosta muotilla kukkia, syötäviä kukkia, eri värisiä kirsikkatomaatteja, kurkkuviipaleruusuja jne...
Esim. persikasta, mansikoista yms. saat lisää väriä kimppuun.


Kelmuta kulho ja vuoraa kulhon pohja ja reunat leipäsiivuilla.
Kostuta lihaliemellä.

Laita täytettä ja leipäsiivuja vuorotellen. Älä unohda kostuttaa
leipäsiivuja.

Viimeinen kerros on tulevan kakun pohja. Käännä kelmut
päälle suojaksi ja laita kylmään. Kakku saa kostua mieluiten
seuraavaan päivään.

Kumoa kakku lautaselle tai kakkupahville ja aloita koristelu
kuorruttamalla kakku.
Pelkkä levityt riittää, kun se jää koristeiden alle piiloon.
Aloita koristelu alareunasta,
latoen erilaisia koristeita vierekkäin ja päällekkäin.
 p.s kakkupahvin tai lautasen reunan voit suojata
 leivinpaperisuikaleitta kuorrutteen levittämisen ajaksi.




Valmis! Varren saat tehtyä esim. kurkkusuikaleista ja
kiinnittämällä ne ruohosipulinipulla, joka kestää todella
hyvin solmimisen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti