sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Marenkileivos

Kesäinen marenkileivos syntyy marenkipohjista, raparpericurdista, kermavaahdosta ja mansikoista.
Nam!!
Helppo toteuttaa vaikka mökillä, missä nämäkin syntyivät.
Raparperitahna kannattaa tehdä etukäteen, samoin marengit. Kasaa leivokset vähän ennen esillelaittoa.




Raparperitahna löytyy tämän linkin takaa: http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/search?q=raparperitahna

Marengit tehty tällä ohjeella:

3 valkuaista
1dl sokeria
1dl tavallista tomusokeria tai mansikkatomusokeria
1tl perunajauhoja

Vatkaa valkuaisia ensin hetki n.4-5min. Lisää sen jälkeen koko ajan vatkaten sokeria (älä sammuta konetta välissä kun lisäät) kun olet sokerin hyvin vatkannut sekaan alat lisämään tomusokeria, johon perunajauho sekoitettu sekaan. Vatkaa n.5-10min taas. Lisää massa pursotin pussiin jossa tylla tai voit myös lusikoida pelille. Paista 100 asteessa 1h uunista riippuen.


Tarkista kypsyys kokeilemalla, että marengin pinta on kuiva ja se lähtee helposti irti leivinpaperista. jos näin ei ole, jatka paistamista vielä hetki.




marengit pursotettu pesän muotoon, ensin pohja ja sitten reunat

Kermavaahdon tein 2dl Vispikermasta, johon laitoin sekaan 1 rkl creme fresh:iä ja oman maun mukaan aitoa vanilliinisokeria. (riittää n. 9kpl marenkipohjia, jos kermavaahtoa reilummin)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti