perjantai 18. maaliskuuta 2016

Valkosuklaa-Pionit

Eilen testasin ensimmäistä kertaa valkosuklaasta tehtyjä "pioneja", jotka on tehty ilmapalloa apuna käyttäen. Tämän vinkin löysin eräästä Emma Iivanaisen kirjasta.
Ostin kaupasta vesi-ilmapalloja, kun arvioin että niistä tulisi pieneen kakkuun sopivan kokoisia kukkia.

Eli Laita ruokalautanen tms. pakastimeen hetkeksi kylmeneen.
Puhalla muutama ilmapallo, sulata valkosuklaata (1levy). Halutessasi voit sekoittaa esim. pastaväriä suklaan sekaan. Kun jätät värin vähän epätasaiseksi, saat kukan väristä hieman eläväisemmän.
Keikuttele ilmapallon pohjaa neljään eri suuntaan valkosuklaassa, jolloin kukalle syntyy terälehdet.
Nosta se sitten kylmennetylle lautaselle. Suklaa jämähtää lautaseen kiinni, joten se pysyy hyvin pystyssä.
Toista niin monta kertaa kuin on kukkien tarve. Laita lautanen jääkaappiin.
Kun suklaa on kovettunut, puhkaise ilmapallot ja irroita ne varovasti. Ilmapallo saattaa olla vähän tiukassa kukan pohjassa, mutta kyllä se sieltä irtoaa. Varo myös, ettei suklaa sula käteesi.

Helppoa vaihtelua koristeluun, kannattaa kokeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti