sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Mignon Cupcake

Jostain syystä en ole koskaan pitänyt mignon-munista, mutta nyt piti saada kokeilla niitä muffinssien kuorrutteessa. Ja herkullista siitä tulikin. Lurps!!
Nämä tein laktoosittomana ja maidottomana ne saa myös tehtyä, kun vaihdat voin, kerman ja tuorejuuston maidottomiin versioihin.

Mignon Cupcake

Muffinssi:
200g voita
2 1/2dl ruokokidesokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2dl kermaa (myös maito käy)
2 mignon-munaa

Tee Näin:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokokidesokeri keskenään.
2. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeri-kananmunaseokseen vuorotellen kerman kanssa. Sekoita.
4. Paloittele mignon-munat taikinaan sekaan pieninä paloina.
4. Jaa taikina muffinssivuokiin. Taikinasta tulee 24 kpl.
Paista 200 asteessa n. 15-18min. Paistoaika riippuu vähän uunista. Voit kokeilla tikulla kypsyyttä.
5. Anna jäähtyä.


 
 
Kuorrute:
Riittää 24:lle muffinssille.

175g Philadelphia tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
125g sokeria (siro tai muu hieno sokeri)
180g voita (huoneenlämpöisenä)
2+1 mignon munaa

Tee Näin:
1. Laita yksi mignon kylmään.
2. Paloittele 2 mignon-munaa ja sulata kattilassa pienellä teholla. Jätä jäähtymään.
3. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja voi keskenään kevyeksi vaahdoksi.
4. Lisää jäähtynyt suklaa ja sekoita.
5. Ota kylmässä ollut mignon-muna ja raasta raastimen hienolla puolella puolet munasta ja lisää taikinaan.
6. Raasta loput karkeammalla puolella koristeeksi.
7. Pursota, koristele ja laita kylmään. Kuorrute jämähtää kylmässä...




  Vinkki:
- Laita koristeeseen tuleva suklaamuna ajoissa kylmeneen.
- Pidä talouspaperilla tms. suklaamunasta kiinni, ettei se sula käteesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti