Nämä tein laktoosittomana ja maidottomana ne saa myös tehtyä, kun vaihdat voin, kerman ja tuorejuuston maidottomiin versioihin.
Mignon Cupcake
Muffinssi:
200g voita
2 1/2dl ruokokidesokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2dl kermaa (myös maito käy)
2 mignon-munaa
Tee Näin:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokokidesokeri keskenään.
2. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeri-kananmunaseokseen vuorotellen kerman kanssa. Sekoita.
4. Paloittele mignon-munat taikinaan sekaan pieninä paloina.
4. Jaa taikina muffinssivuokiin. Taikinasta tulee 24 kpl.
Paista 200 asteessa n. 15-18min. Paistoaika riippuu vähän uunista. Voit kokeilla tikulla kypsyyttä.
5. Anna jäähtyä.
Riittää 24:lle muffinssille.
175g Philadelphia tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
125g sokeria (siro tai muu hieno sokeri)
180g voita (huoneenlämpöisenä)
2+1 mignon munaa
Tee Näin:
1. Laita yksi mignon kylmään.
2. Paloittele 2 mignon-munaa ja sulata kattilassa pienellä teholla. Jätä jäähtymään.
3. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja voi keskenään kevyeksi vaahdoksi.
4. Lisää jäähtynyt suklaa ja sekoita.
5. Ota kylmässä ollut mignon-muna ja raasta raastimen hienolla puolella puolet munasta ja lisää taikinaan.
6. Raasta loput karkeammalla puolella koristeeksi.
7. Pursota, koristele ja laita kylmään. Kuorrute jämähtää kylmässä...
Vinkki:
- Laita koristeeseen tuleva suklaamuna ajoissa kylmeneen.
- Pidä talouspaperilla tms. suklaamunasta kiinni, ettei se sula käteesi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti