keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Gluteeniton pizzapohja

Minulta on pari kertaa pyydetty ohjetta gluteenittomaan pizzaan ja tässä on lopputulos. Nam! Ensimmäinen satsi oli liian kuiva, mutta tästä tuli mehukas ja kostea. Kiitos Hanna, kun suostuit maistelemaan ekaa tuotosta...

Gluteeniton pizzapohja a´la Suski

2,5 dl vettä
25g hiivaa
3rkl oliiviöljyä
1tl suolaa


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy.


2dl Myllärin gluteeniton kaurajauho
1,5 dl finmix gluteeniton hienojauhoseos
1dl risenta riisijauho
1tl ksantaania
1/2 tl leivinjauhetta
0,5 dl mustaleima juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet ja sekoita nesteeseen.
Annan kohota n. Puoli tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa taikina 6-7 palaan. Kauli tai taputtele taikinasta pieniä pohjia. Täytä makusi mukaan.
Paista 200 astetta 15-20 min... Vähän uunin mukaan, seuraa väriä...







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti