sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Suklaa-mangotäytekakku

 
 


Tänä vuonna äitienpäiväkakku hahmottui jo ajoissa, mutta kakun koristelu tuotti vähän päänvaivaa tai oikeastaan en osannut päättää miten sen tekisin...mutta tällainen siitä sitten tuli ja hurrrrjan hyvää oli.
Suklaakakku oli suklaapossun käsialaa (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/05/mielettoman-meheva-suklaakakkupohja.html), tämä todellakin on mehevä nams!!

Kaveriksi suklaakakku sai mangon. Mangosta hahmottelin moussen, josta ohje teille tässä:

Mangomousse:
125g mascarbonea
100g mangorahkaa
4dl vispikermaa
2 dl mangososetta (esim. bonne)
3rkl vaniljakreemijauhetta.

Vatkaa mascarbone, rahka ja kermat kaikki kerralla vaahdoksi. Lisää mangosose ja vaniljakreemijauhe. Sekoita, älä vatkaa.
Täyte riittää hyvin halkaisijaltaan 19-20cm vuoan kakkupohjaan.

Kakku on leikattu kolmeen osaan, kostutettu maidolla ja koska pohja on todella tuhti, niin muista kostuttaa riittävästi. Kostutuksen jälkeen laitoin appelsiinimarmeladia molempiin väleihin pohjalle ja sitten mousse.

Kuorrutukseen käytin 4dl vispikermaa ja loput mangorahkasta eli 100g. Makeutta laitoin vähän tomusokerista, 2-3 rkl. Kannattaa maistaa mikä omaan suuhun tuntuu hyvältä.




Ruusukkeet ovat kelta-valkoisia, joihin raidat tein ensimmäistä kertaa niin, että vetelin siveltimellä keltaista pastaväriä pursottimen sisäreunoille. Alhaalta ylös päin. Sitten täytä pursotin kermavaahtoseoksella.

1 kommentti:

  1. Niin kaunis kakku! :D Kiva, että tykkäsit suklaakakkupohjan ohjeesta! :)

    VastaaPoista