sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Pinkki synttärikakku

Ihanaa, kun saa vapaat kädet kakun suhteen... Just love it. =)
Tässä käytin taas kinuskikissan sienipohjaa, 4 kananmunalla. Taikinan jaoin kahteen, n. 18 cm vuokaan.
Näin sain kakkuun vähän korkeutta.
Täytteenä mun lempparia eli kinuskimousse ja pakastevadelmia.

Kostutus maidolla.

Kinuskimousse:
Kinuski: keitä 2dl kuohukermaa + 2dl fariinisokeria. Tee vesilasitesti eli kun pudotat tipan kinuskia kylmään veteen, niin pohjalle jää kiinteää kinuskia, kun se on valmista. Otan yleensä kattilan levyltä pois, kun kinuskista jää vähääkään kiinteää lasin pohjalle. Ei siis tarvitse olla selkeää kinuskiklönttiä. Tässä satsissa aikaa menee n. 10 min. Anna jäähtyä ja laita vielä jääkaappiin. Voit tehdä kinuskin jo edellisenä päivänä. Tärkeää ennen vaahdotusta on, että kinuski on kylmää.

Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.

Mousse: 100g tuorejuustoa+ 2dl vispikermaa -> vaahdota.

Vaahdota kylmä kinuski. Yhdistä vaahdot.
Nosta liivatteet yksitellen kattilaan ja sulata liivatteet. Lisää hieman jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana kinuskimoussen sekaan.
Laita kakkukerroksiin kinuskimoussea ja sen päälle vadelmia.

Kakun päälle laitoin marenkivoikreemin ja päälle valkosuklaaganchen.

Marenkivoikreemi:
75g valkuaista
150g sokeria
225g huoneenlämpöistä voita

Vatkaa vesihauteessa valkuisia ja sokeri, sitä vähitellen lisäten vaahtoon. Kun sokeri sulanut, ota kulho pois vesihauteesta ja jatka jäähdyttelyä vatkaamalla. Kun vaahto jäähtynyt, lisää voita pienissä erissä samalla vatkaten. Lisää väriaine.

Valkosuklaaganache:
140g valkosuklaata
1dl kermaa

Laita kermaa ja suklaapalat kattilaan. Sulata suklaa kerman sekaan pienellä lämmöllä, varovasti sekoittaen. Älä kiehauta. Lisää lopuksi väri.

Tälläinen luomus tänään =)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti