sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Suklaakakkua

Tänä viikonloppuna suklaakakkua ja kinkkuvoikkaria. 
Tämän suklaamoussen ohjeen tein keittiökriitikon sivuilta löytyneellä ohjeella. 
Moussea voi käyttää täytteenä, kuorrutteena tai jälkiruokana. Tekemäni kuorrute on laktoositon, joten laitoin koko rasian (175g) tuorejuustoa ja tuon vaniljasokerin.
Pohjana Suklaapossun mehevä suklaakakkupohja.


Suklaamousse:
125g tuorejuustoa
75g tummaa suklaata
3dl vispikermaa
0,75 dl tomusokeria
(1tl vaniljasokeria)

Sulata suklaa ja sekoita tuorejuustona kanssa sekaisin.
Vaahdota kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Lisää kermavaahtoa vähän kerrallaan, varovasti sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen. 
Kun mousse notkistuu lisää loput vaahdosta kerralla sekoita.

Mousse jähmettyy aavistuksen kylmässä. Ei tarvitse liivatetta välttämättä.







Täyteohje löytyy blogista kinkku-salamitäyte nimellä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti