Makeassa kakussa täytteenä kinuskimousse vadelmilla, kostutus laktoosittomalla maidolla.
Mummovainaa teki kakkupohjat aina "lasitekniikalla" eli kaikkia aineita yhtä paljon. Leivinjauhetta ei tarvita, kun muna-sokerivaahtoa on tarpeeksi vaahdotettu. Eli se on väriltään hyvin vaalea ja kulhossa tehty taikinakuvio (esim kahdeksikko) pysyy hetken kuviona. Jos kuvio katoaa heti, jatka vaahdottamista.
Lasitekniikkaa en ole koskaan aikaisemmin soveltanut gluteenittomaan leivontaan, mutta hyvin se toimii siinäkin.
Gluteeniton Kakkupohja 12h
4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
samanverran sokeria
ja perunajauhoja.
Lasitekniikka;
Riko lasiin 4 kananmunaa. Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin yhtä paljon sokeria. Vatkaa kunnon vaalea vaahto. Mittaa vielä perunajauhot samanlaiseen lasiin, niitäkin yhtäpaljon. Siivilöi perunajauhot muna-sokerivaahtoon.
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla tai jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla.
Paisto 175-180 asteessa alatasolla, kunnes kakku kypsä. Kokeile kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku valmis. Minulla tapana kokeilla parista kohtaa.
Pinkkiä, mustaa, glitteriä ja pitsiä |
Gluteeniton ja laktoositon savulohivoileipäkakku |
Voileipäkakun voi tehdä myös sydämenmutoiseksi, tosin tämä koristelu ei tuo sitä esiin parhaalla mahdollisella tavalla. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti