tiistai 13. syyskuuta 2016

Kinuskimousse

En muista mistä tämä ohje on aikanaan reseptikirjaani päätynyt, mutta tämä on minun käytetyimpiä mousseja. Yleensä laitan kaveriksi vadelmia. Sopii myös karpaloiden ja puolukan kanssa.

10-12h kakkuun

Kinuski:

1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

Keitä kasaan. Tee vesilasitesti. Eli kylmää vettä vesilasiin ja tippa kinuskia lasiin. Jos lasin pohjalle alkaa vähääkään muodostua tiiviimpää kinuskia, on kinuski valmista tätä tarkoitusta varten. Keitto aika n. 5-7 min. Näitä testejä teen yleensä pitkin keittoaikaa 3-5 kertaa. Mousseen tulevaa kinuskia ei tarvitse keittää niin kauan kuin kakun päälle tulevaa.
Jäähdytä kinuski ja vaahdota kylmänä. Itselläni tapana tehdä edellisenä päivänä kinuski, niin on varmasti kylmää.

Kerma-juustoseos:

1,5dl vispikermaa
75g tuorejuustoa
1,5 liivatehteä
1rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 min. Vatkaa kerma ja juusto vaahdoksi. Sulata liivate veteen joko kattilassa tai mikrossa n. 10s. 
Yhdistä vaahdot ja vatkaa sekaan liivate ohuena nauhana.

Kakkua täytettäessä laita moussekerroksen päälle vadelmia (tai muita marjoja). Painuvat moussen sekaan seuraavaa väliä täytettäessä.

Kinuskikakkua yleensä kostutan pelkällä maidolla.

Päälle tuleva kinuski tehdään samalla tavalla kuin mousseen tuleva, mutta keittoaika hivenen pidempi. Lasitekniikalla ja pohjalle jää selvemmin kinuskia, testaile muutamia kertoja. Samoin kannattaa seurata kiehumisen aikana kinuskin koostumuksen muuttumista ja jos sekoittelet lastalla, kuinka nopeasti kinuski hyytyy vai hyytyykö ollenkaan kun sitä lastalta valuu kattilaan.
Tämäkin vaatii harjoittelua, että oppii oikean ajoituksen.

Tsemppiä!

Kuorrutteessa vispikermaa, tuorejuustoa, aitoa vaniljaa ja
vähän tomusokeria. Yleensä käytän vispikermaa ja
vaniljatuorejuustoa + vähän tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti