keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Voikreemi

Voikreemi on hyvä eriste kakun ja sokerimassan väliin. Kun tasoitat voikreemillä kakunpinnan saat myös sokerimassasta tasaisen näköisen. Se toimii myös kosteuseristeenä eli estää sokerimassan kostumisen, joka saattaa aiheuttaa kakun pintaan halkeamia ja kupruja.

Voikreemi:
200g voita
2,5dl tomusokeria
2rkl maitoa.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja maito kevyeksi vaahdoksi.

Vinkki: Olen huomannut, että tuollaisena kreemi ei välttämättä levity kakun pintaan kunnolla vaan saattaa rikkoa sitä. Olen käyttänyt kreemin hetken mikrossa(5-10s). Sen jälkeen se levittyy nätisti. Levitykseen voi käyttää esim. palettiveistä.



Tässä voikreemi on levitetty ohuelti yhden kerran.
Ensimmäinen kerros sitoo irtonaiset kakunmuruset ja
tasoittaa kolot. 
Tämän jälkeen laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.


Tässä kuvassa kreemiä on jo kaksi kerrosta.
Kun olet levittänyt toisen kerroksen mahdollisimman
sileäksi, viimeistele palettiveitsellä.
Vinkki: Lämmitä palettiveitsi kuuman
vedenalla ja tasoita pieni alue. Huomaat kyllä, koska
palettiveitsi pitää taas lämmittää. Toista tämä niin kauan
kuin pinta on saanut haluamasi sileyden.


Tsemppiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti